Pest megye

Megállapodott a gödöllői egyetem a Magyar Közút Zrt-vel

Megállapodott a gödöllői egyetem a Magyar Közút Zrt-vel

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

A Magyar Közút Zrt kiemelt figyelmet fordít évek óta, hogy biztosítsa a megfelelő szakmai utánpótlást a gyakorlatorientált duális képzésre, emiatt nagyon sok fiatal csatlakozott már a társasághoz, számuk pedig folyamatosan nő. Ennek az eredménynek a sikerében kiemelt szerepe van a megkötött együttműködési megállapodásoknak, melyhez most a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is csatlakozott. A megállapodást dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és a Magyar Közút Zrt részéről Szilvai József Attila vezérigazgató írta alá.


Együttműködési megállapodást kötöttek

Megállapodásuk célja, hogy a MATE olyan gyakorlatorientált alap és mesterképzést biztosítson, amelyhez a Magyar Közút Zrt gyakorlati- és képzési ösztöndíj mellett szakmai gyakorlatot biztosít, továbbá bevonja a MATE hallgatókat különböző innovációs projektekbe és vállalati oldalról segíti a végzősök szakdolgozatának elkészítését. A végzett szakemberek ennek köszönhetően könnyebben fognak képesítésüknek megfelelő munkát találni. Az őket foglalkoztató cégek is szívesebben alkalmazzák majd a képzett, saját technológiáikat és munkahelyi elvárásokat ismerő szakembereket. A megállapodásnak köszönhetően az Egyetem is nyomon követheti a munkaerőpiaci igényeket és alakíthatja ki, illetve módosíthatja képzési programjait, hogy a végzett hallgatók naprakész tudással rendelkezzenek.

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora szerint: "A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem valamennyi intézetére, valamennyi képzési területére kiterjedő együttműködést írunk alá, amely valóban segíteni fogja a végzett hallgatók elhelyezkedését, a még hallgatói státusszal rendelkezők ösztöndíj- és gyakornoki programban való részvételi lehetőségét, továbbá értékes szakdolgozat- és diplomamunka-témák meghirdetését. Az együttműködés további eredménye lehet a közös hazai és nemzetközi K+F projektekben való részvétel, illetve szakmai munkacsoportok létrehozása, elősegítve ezzel mindkét fél számára a kutatói-fejlesztői munka sikerességét."

Forrás: Gödöllői Hírek, Agrárszektor
Fotók: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

Programajánló

«
24. 2021. június
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
máj.
31.
jún.
1.
jún.
2.
jún.
3.
jún.
4.
jún.
5.
jún.
6.
jún.
7.
jún.
8.
jún.
9.
jún.
10.
jún.
11.
jún.
12.
jún.
13.
jún.
14.
jún.
15.
jún.
16.
jún.
17.
jún.
18.
jún.
19.
jún.
20.
jún.
21.
jún.
22.
jún.
23.
jún.
24.
jún.
25.
jún.
26.
jún.
27.
jún.
28.
jún.
29.
jún.
30.
júl.
01.
júl.
02.
júl.
03.
júl.
04.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu