Pest megye

Kezdődik a váci Duna-híd tervezési munkálata

Kezdődik a váci Duna-híd tervezési munkálata
Megkezdődhetnek a váci Duna-híd előkészítői munkálatai - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára. Az új híd a váci térség mellett a Dunakanyar lakóinak életét is megkönnyíti majd az utazás szempontjából.
A váci Duna-híd az M2-es gyorsforgalmi autóutat köti összes a 11-es főúttal, méghozzá a Szentendrei-szigeten keresztül. A Duna ezen mindkét oldalán komoly ipari létesítmények üzemelnek, így a beruházás nem csak utazási szempontból jár előnyökkel, de hozzájárul az ország gazdaságának növekedéséhez is.

"A kormány a tavalyi év végén biztosított összesen 82 milliárd forintot hetvennégy újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztés előkészítésére. A megkezdődő előkészítések 3000 ezer milliárd forint értékű közútfejlesztés alapjait teszik le. Ide tartozik az elmúlt években Vácig elért M2 folytatása az országhatárig és a váci Duna-híd is" - említette Schanda Tamás.

Rétvári Bence, Vác országgyűlési képviselője, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közleményben elárulta, hogy az új híd előnyös beruházás annak szempontjából, hogy Vác és térsége gyorsabban fejlődjön, hiszen a fejlődéshez gyorsabb közlekedési lehetőségek is kellenek.

Vác országgyűlési képviselője a múlt, a jelen és a jövő beruházásairól is szót ejtett: "Az elmúlt években a rendszerváltás óta eltelt idő legfontosabb közlekedési fejlesztését hajtotta végre a kormány az M2 Budapest és Vác közötti 2x2 sávosra bővítésével. Emellett forgalomba álltak a kétszintes vonatok és az új dunai hajójáratok is. Vác és a környező települések fejlődéséhez, a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek kialakításához és turizmus bővüléséhez is hozzá fog tudni járulni az új híd. A kormány korábbi döntése nyomán Ipolyon már elkezdődtek az új híd építési munkái, most pedig a dunai hídnál indul el az előkészítési folyamat" - olvasható a közleményben.


Kezdődhet a tervezési szakasz


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből az is kiderült, hogy döntéselőkészítő tanulmányt, tanulmánytervet és környezeti hatástanulmányt kell készítenie az ajánlattevőknek, amely ajánlatokat 2021. május 27-ig lehet benyújtani, a tanulmányok elkészítésére pedig 20 hónapja lesz a nyertes tervezőnek.

A tervezési munkálatokkal megindulhat a Szentendrei-szigetet, valamint a Duna folyó mindkét ágát átívelő híd előkészítése, amellyel a sűrűn lakott térség leterhelt úthálózata egy új útkapcsolatot kap Gödöllőtől Esztergomig.

A váci Duna-híd projekt megvalósításával biztonságosabbá és gyorsabbá válik majd a közlekedés a főváros északi vonzáskörzetében.


Forrás és kép: MTI, IHO
CS.SZ.

Programajánló

«
02. 2021. augusztus
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
júl.
26.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
1.
aug.
2.
aug.
3.
aug.
4.
aug.
5.
aug.
6.
aug.
7.
aug.
8.
aug.
9.
aug.
10.
aug.
11.
aug.
12.
aug.
13.
aug.
14.
aug.
15.
aug.
16.
aug.
17.
aug.
18.
aug.
19.
aug.
20.
aug.
21.
aug.
22.
aug.
23.
aug.
24.
aug.
25.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
01.
sze.
02.
sze.
03.
sze.
04.
sze.
05.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu