Vezető Hír

Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai

Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai
Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai, amelyek segítségével Vácon és a környező településeken szűk öt hónap alatt 6600 gyermekhez jutott és jut el a komolyzene - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője váci sajtótájékoztatóján.
Vác és a környező települések több iskolájában novembertől márciusig hangszerbemutatókat, szimfonikus nagyzenekari koncerteket és rézfúvós koncerteket tartott és tart a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kulturális tao helyébe lépett többlettámogatási rendszer és a Lázár Ervin Program segítségével Vácon és a Dunakanyar környező településein a néhány hónap alatt 82 olyan komolyzenei program valósult és valósul meg, amelyek nem a szokásos keretek között, hanem az iskolákban kaptak teret, "házhoz vitték" a gyerekeknek a zenei élményt.


Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai

Mint mondta, Vác és környéke is kiváló példa arra, hogy helyes döntés volt a kormányzat részéről a kulturális támogatási rendszer átalakítása, hiszen a tao helyébe lépett többlettámogatásokkal és a Lázár Ervin Programmal csak ebben a térségben néhány hónap alatt több ezer gyermekhez jutott és jut el a kultúra egy szelete. Az új támogatási rendszer segítségével széles körben tudják a kultúrát, közte a komolyzenét új helyszínekre elvinni és élményszerűvé tenni, korábban erre nem volt lehetőség - jegyezte meg. Sándor Bence, a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar vezetője elmondta, hogy nem szokványos programokat akartak szervezni a gyerekeknek, hanem élményt akartak nekik adni. Az interaktív osztálytermi koncertek és hangszerbemutatók alkalmával a gyerekek kézbe vehették, ki is próbálhatták az összes hangszert. Emellett interaktív szimfonikus nagyzenekari koncerteket is tartottak decemberben váci iskolákban, a következő időszakban pedig a zenekar rézfúvós együttese látogat el a Dunakanyar több iskolájába.

Programajánló

«
19. 2021. január
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
dec.
28.
dec.
29.
dec.
30.
dec.
31.
jan.
1.
jan.
2.
jan.
3.
jan.
4.
jan.
5.
jan.
6.
jan.
7.
jan.
8.
jan.
9.
jan.
10.
jan.
11.
jan.
12.
jan.
13.
jan.
14.
jan.
15.
jan.
16.
jan.
17.
jan.
18.
jan.
19.
jan.
20.
jan.
21.
jan.
22.
jan.
23.
jan.
24.
jan.
25.
jan.
26.
jan.
27.
jan.
28.
jan.
29.
jan.
30.
jan.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu