Vezető Hír

Felzárkózó régió leszünk

Felzárkózó régió leszünk
Szabó István, a Pest Megyei közgyűlés elnöke az ünnepi közgyűlésen megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a közép-magyarországi régió kettéválasztásában, és a megye gazdasági önállóságának megteremtésében. Ezt követően interjút is adott az MCOnet-nek.
Az Európai Uniónak is érdeke, hogy ne legyenek leszakadó régiói. Jelenleg a mi régiónk nem konvergál, hanem leszakad, divergál az EU-s átlagtól. Ezért kell, hogy fontos legyen az EU-nak is, hogy ez a megye a felzárkózáshoz szükséges forrásokhoz jusson. Ezekből a forrásokból eddig ki voltunk zárva - szögezte le a közgyűlés elnöke -, majd hozzá tette: ezek gazdaságfejlesztési, közlekedésfejlesztési forrásokat jelentenek, de a vízgazdálkodásra sem tudtunk forrásokat teremteni. Ezek most mind megnyílhatnak Pest megye, mint önálló régió számára.
Szabó István, a Pest Megyei közgyűlés elnöke a megye önállósulásáról

Most készült egy előterjesztés a kormány számára, melyben mintegy 200 milliárd forintos keretet kértünk, ez az imént felsoroltak mellett energetikai beruházásokat, és a közösségépítésre vonatkozó lehetőségeket is - mondta Szabó István. Mindez a Pest megyei vállalkozásokat kitörési lehetőséghez juttatja - tette hozzá -, melyekkel technológiai fejlesztéseket valósíthatnak meg, egyszóval szintet tudnak lépni, innovatívabbá válhatnak. Csak így tudjuk követni a kor kihívásait Pest megyében is - zárta szavait az elnök.

MCOnet

Programajánló

«
19. 2020. február
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jan.
27.
jan.
28.
jan.
29.
jan.
30.
jan.
31.
feb.
1.
feb.
2.
feb.
3.
feb.
4.
feb.
5.
feb.
6.
feb.
7.
feb.
8.
feb.
9.
feb.
10.
feb.
11.
feb.
12.
feb.
13.
feb.
14.
feb.
15.
feb.
16.
feb.
17.
feb.
18.
feb.
19.
feb.
20.
feb.
21.
feb.
22.
feb.
23.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
01.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu