Vezető Hír

A Megyenap keretében elismeréseket adtak át

A Megyenap keretében elismeréseket adtak át
Minden évben december 4-én tartják a Megyenapot, melynek keretében nem csak Pest megye születésnapját ünneplik, hanem azokat az embereket is, akik rengeteget tettek a megyéért. Köszöntő beszédet mondott Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, majd kiosztották az elismeréseket. Többek között Díszpolgári címet kapott Dr. Fülöp Rudolf.
Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának és a törvényhozás nemzetpolitikával foglalkozó önálló állandó bizottságának elnöke nyitotta meg az idei Megyenapot. Beszédében szerencsésnek nevezte, hogy a Megyenapja mindig adventre esik, így "ünnep van az ünnepben". Kiemelte, hogy a Megyenap alkalmat ad arra, hogy megünnepeljük azokat, akik kiemelkedő eredményeket értek el különböző területeken, így rendkívül sokat tettek a megyéért.                Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke


Elmondta, hogy munkájuk, teljesítményük összessége adja, mutatja a megye erejét, ettől különleges ez a nap, ahol a 187 település kiválóságai találkoznak - fogalmazott. Felidézte Pest megye történelmét, végül Márai Sándor idézetével zárta beszédét.
Ambrus András, Pest Megye Önkormányzatának sajtófőnöke interjú keretében elmondta, hogy a 1999-ben döntött úgy a közgyűlés, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, ekkor a megye születésnapját ünneplik, illetve díszpolgári címeket adnak át. Az elismerések kiosztását a Kossuth-emléktábla megkoszorúzása előzi meg, majd a 187 település képviselőjének jelenlétében hirdetik ki a díjazottakat.
Ambrus András, Pest Megye Önkormányzatának sajtófőnöke
 
A díjazottak között szerepel Dr. Fülöp Rudolf, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet stratégiai főtanácsadója. Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott számára Pest megye egészségügyi ellátásának fejlesztése terén elért kimagasló szakmai eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül. 
Dr. Fülöp Rudolf, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet stratégiai főtanácsadója


"Ez a díj olyan számomra, és kórház munkatársai számára rengeteget jelent, megmutatja, hogy érdemes volt 26 évvel ezelőtt Törökbálinton egy nagyon rossz állapotú kórházat átvenni, ami mára már európai szintű kórházzá nőtte ki magát. Bár állami kórház, én úgy gondolkodom, hogy ez a mienk, a dolgozóknak célt kell adni, és mindig a beteg érdeke az első." Hozzátette, hogy a mai napig nincs adóssága a kórháznak.


/T.D.

Programajánló

«
17. 2019. szeptember
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
1.
sze.
2.
sze.
3.
sze.
4.
sze.
5.
sze.
6.
sze.
7.
sze.
8.
sze.
9.
sze.
10.
sze.
11.
sze.
12.
sze.
13.
sze.
14.
sze.
15.
sze.
16.
sze.
17.
sze.
18.
sze.
19.
sze.
20.
sze.
21.
sze.
22.
sze.
23.
sze.
24.
sze.
25.
sze.
26.
sze.
27.
sze.
28.
sze.
29.
sze.
30.
okt.
01.
okt.
02.
okt.
03.
okt.
04.
okt.
05.
okt.
06.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu