Pest megye

Válaszd ki nappalid ékét, a dohányzóasztalt

Válaszd ki nappalid ékét, a dohányzóasztalt
A főbb bútorok, például a kanapé és a fotelek után fontos, hogy figyelmet fordítsunk a kiegészítőknek és a kisebb bútoroknak is a megfelelő hangulat és összhang megteremtése érdekében.
A dohányzóasztal nem csak praktikus bútordarab, könnyen nappalid éke is lehet egy-egy különlegesebb választás. A dohányzóasztalok ráadásul nem kifejezetten drága bútorok, így akár gyakrabban is lehetőséged nyílik lecserélni azt az aktuális divat vagy az aktuális ízlésed mentén.

Vannak klasszikus, egyszerű megoldások, azonban évről évre egyre több különlegesség is bekerül a bútorboltok és online webshopok kínálatába, így érdemes alaposan átgondolni, mi lenne a leginkább megfelelő választás számodra.

A forma mindenek felett

A legelső szempont, amit érdemes átgondolni választásnál, az a forma. Nem elég, ha egy dohányzóasztal tetszik neked, fontos, hogy formavilágát tekintve megfelelően illeszkedjen a nappalidba és az ott található egyéb bútorokhoz is. 

Ha például szögletes kanapét választottál és a szőnyegedet is inkább egyenes vonalak díszítik, nem biztos, hogy jó ötlet lehet egy lekerekített változatú kisasztal. Ugyanakkor ez sem tekinthető mindent felülíró szabályként, ugyanis ha túl sok szögletesség van nappalidban, egy kör vagy ovális alakú asztal megfelelően kompenzálhatja azt. A lényeg az összhang.

Milyen méretet válassz?

A formán túl a méret is kifejezetten fontos szempont dohányzóasztal kiválasztásánál. Egy nagyméretű asztal könnyen összenyomhatja a teret, így csak abban az esetben válassz igazán nagyot, ha erre elegendő hely áll rendelkezésedre. Ne dönts másként akkor sem, ha úgy gondolod, ki tudnád használni a nagy tárolófelületet. 

Ugyanakkor a túl kicsi asztal sem mutat jól, kivéve, ha valóban pici nappali helyiségről beszélünk. Ekkor próbáld a méretét valamilyen egyéb különleges tulajdonsággal kompenzálni.

Praktikus, elegáns és méretében ideális dohányzóasztal
 
Legalább ennyire fontos, hogy a kisasztal magasságát is gondosan válaszd meg. A legjobb, ha a kanapédnál néhány centiméterrel alacsonyabb verziót választasz, így biztosan kényelmes lesz dohányzóasztalod használata. A legkényelmesebb, ha az ülőgarnitúrától kb. 40-50 centiméter távolságra helyezed el, így még könnyen elérhetőek a rajta elhelyezett tárgyak, ugyanakkor nem ütközöl bele közlekedés során.

Különleges megoldások

A dohányzóasztal kiválasztásánál ma már nincs túl egyszerű dolgunk. A szerteágazó kínálat könnyen összezavarhat, ugyanakkor fontos, hogy néhány alapszabályt tarts  szem előtt nézelődéskor. 

Klasszikus bútoraidhoz például soha ne válassz üvegasztalt amennyiben nem kívánod a stílusok kavalkádját. Ugyanígy igaz az is, hogy a nagy, testes, tömörfa dohányzóasztal sem lesz megfelelő választás egy modern, mindenféle színekben és mintákban pompázó kanapé mellé. 

Amennyiben fémből készült, vagy fémes elemeket is tartalmazó asztalt szeretnél, fontos, hogy az adott fém színe megjelenjen máshol is a nappali helyiségben, azaz egy aranyozott lábhoz mindenképp társuljon egy ugyanolyan színű váza vagy egyéb kiegészítő is.

Bármilyen asztalt is válassz, ügyelj arra, hogy ne pakold túl. Bármekkora is a felület, néhány újságnál, távirányítóknál és pár gyertyánál semmiképp ne pakolj több mindent rá, nehogy zsúfolttá tedd vele a nappalid.

Programajánló

«
29. 2020. március
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
1.
már.
2.
már.
3.
már.
4.
már.
5.
már.
6.
már.
7.
már.
8.
már.
9.
már.
10.
már.
11.
már.
12.
már.
13.
már.
14.
már.
15.
már.
16.
már.
17.
már.
18.
már.
19.
már.
20.
már.
21.
már.
22.
már.
23.
már.
24.
már.
25.
már.
26.
már.
27.
már.
28.
már.
29.
már.
30.
már.
31.
ápr.
01.
ápr.
02.
ápr.
03.
ápr.
04.
ápr.
05.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu