Pest megye

Szabad az út az önkéntes tűzoltók előtt

Szabad az út az önkéntes tűzoltók előtt
Áprilistó önállóan is tevékenykedhetnek azok az önkéntes tűzoltó egyesületek, amelyek teljesítették a szükséges feltételeket.
Az önkéntes tűzoltó egyesületek régi vágya volt, hogy önállóan is kivonulhassanak illetve önállóan avatkozhassanak be egyes eseményeknél. Az elmúlt évben országos szinten közel háromezer alkalommal avatkoztak be káreseménybe önkéntes tűzoltó egyesületek. Ezek a káresemények elsősorban szabadtéri tüzek, ár és belvízkárok illetve viharkárok felszámolásai voltak. A katasztrófavédelem is úgy véli, hogy nagyobb önállóságot kell adni azoknak az önkéntes tűzoltó egyesületeknek, amelyek teljesíteni tudják a megadott feltételeket. Ennek érdekében az önkéntes tűzoltó egyesületek lázasan készültek, hogy minden feltételnek megfeleljenek. A törvényi háttér is változott, megszületett a határozat az önálló beavatkozás feltételeiről és annak részletes szabályairól.

Már több önkéntes tűzoltó egyesület is önállóan vonulhat
Önálló vonulási és beavatkozást kaphatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek

 

Ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltó szervezetek önálló beavatkozásokat végezhessenek, a katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kell együttműködési megállapodást kötni. Ezen túlmenően egy rendszerbeállító gyakorlatot kell az egyesületnek teljesíteni, amelynek célja megállapítani az egyesület állományának szakmai felkészültségék, a felszereltséget illetve azt, hogy az irányító szakemberek alkalmasak-e a feladatok elvégzésére. Amennyiben a katasztrófavédelmi igazgatóság a rendszerbeállító gyakorlatot sikeresnek ítéli kiadja az engedélyt az önálló vonulásra és beavatkozásra. A katasztrófavédelemnek joga van az önálló vonulási és beavatkozási engedélyek visszavonására is, amennyiben az egyesület a személyi vagy technikai feltételeknek már nem felel meg. A minősítő gyakorlatot évente kell megismételni.

 

-BT-

 

Programajánló

«
13. 2020. július
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jún.
29.
jún.
30.
júl.
1.
júl.
2.
júl.
3.
júl.
4.
júl.
5.
júl.
6.
júl.
7.
júl.
8.
júl.
9.
júl.
10.
júl.
11.
júl.
12.
júl.
13.
júl.
14.
júl.
15.
júl.
16.
júl.
17.
júl.
18.
júl.
19.
júl.
20.
júl.
21.
júl.
22.
júl.
23.
júl.
24.
júl.
25.
júl.
26.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
01.
aug.
02.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu