Pest megye

Okos lakóparkok is léteznek már Budapesten!

Okos lakóparkok is léteznek már Budapesten!
A lakópark és az általa kínált lehetőségek igen vonzóak az ingatlanvásárlást tervezők körében. A kulcsrakész ingatlanok esetében azonban sok esetben többet kaphatunk, mint egy átlag háztól.
A korszerű technológiákkal felszerelt apartmanok okos-otthonként funkcionálnak, biztosítva a lakók számára a maximális kényelmet. A lehetőségeknek tulajdonképpen csak a pénztárca szabhat határt, így ma már nem csak a lakberendezést, hanem az otthon funkcióit is egyénre szabhatjuk. 
 
Ha azt gondolnánk, hogy mindez csak a nyugati országok sajátja, érdemes tudni, hogy Budapesten is léteznek már olyan okos lakóparkok, melyek ingatlanjai esetében a livinghomes.hu szerint is fókuszba kerül az energiatakarékosság. 
 
Környezettudatos lakópark a fenntartható fejlődés szolgálatában 
 
Napjainkban minden korábbinál többet hallani a környezetvédelemről és annak szükségességéről. Korántsem mindegy, mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, ezzel kapcsolatos döntéseink pedig a mindennapokkal összefüggésben születnek meg. Nem csak a megfelelő hőszigetelésre érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hanem az ingatlanhoz tartozó fűtési rendszerre, világítástechnikára, árnyékolásra is. Mindezek smart csomagok részeként személyre szabhatóan választhatóak, egyéni igények szerint alakíthatóak. 
 
A mai kor embere számára már nem csak a kényelem a lényeges, hanem egyre nagyobb hangsúly helyeződik a fenntarthatóságra is. Ez pedig csak úgy érhető el, ha már az otthon kialakításakor az e célt szolgáló rendszerekre és megoldásokra esik a választás. A távolról vezérelhető fűtés, árnyékolástechnika hozzájárulnak ahhoz, hogy amíg nem tartózkodunk otthon, addig a felesleges energiafelhasználás elkerülhető legyen. A XXI. század embere természetesen a kényelemről sem mondana le, így legyen szó akár fűtésről, akár hűtésről, a távolról irányítható rendszernek köszönhetően kellemes belső mikroklíma fogadja a lakókat. A korszerű lakóparkok hatalmas előnye, hogy az okos-lehetőségek is szép számmal megtalálhatóak a kínálatban. 
 
Közösségi funkciók az emberi kapcsolatok építéséért 
 
A modern lakóparkok nem csak a környezetvédelemre fókuszálnak, hanem magára az emberre is. A rugalmas munkaidő, az otthonról végzett munka, és az online rendelések világában hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen közösségben élünk. A dolgozószobában töltött napok után kifejezetten jó jöhet, ha tud az ember váltani néhány szót a számára szimpatikus emberekkel. A wellness és fitness szolgáltatások egyszerre nyújtják a testi és lelki egészség lehetőségét, s mindezt természetesen közösségben megélve. 
 
Hasonló funkciót tölt be az úgynevezett közösségi nappali, ahol programszervezésre nyílik lehetőség, de a nyilvános helyekről is ismert közösségi könyvtár is a lakók kikapcsolódását és egyensúlyát szolgálja. Olyan szolgáltatások ezek, melyek a távolról irányítható rendszereken túli komfortérzetet biztosítanak. 
 
Személyre szabható, bővíthető megoldások 
 
Az okos otthonok által nyújtott lehetőségek személyre szabhatóak, így olyan rendszerek mellett dönthet mindenki, amelyek számára fontosak az ingatlan esetében. A bővíthetőség további előnynek számít, ugyanis nem ritka, hogy az ingatlanhasználat során derül fény olyan területekre, melyek további automatizálást és távolról irányíthatóságot követelhetnek meg. 
 
A lakópark ma már egészen mást jelent, mint évtizedekkel ezelőtt, hiszen napjaink korszerű vívmányai is könnyedén integrálhatóak az ingatlanokba, szolgálva ezzel a kényelmet és a fenntartható fejlődést. 

Programajánló

«
31. 2020. március
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
1.
már.
2.
már.
3.
már.
4.
már.
5.
már.
6.
már.
7.
már.
8.
már.
9.
már.
10.
már.
11.
már.
12.
már.
13.
már.
14.
már.
15.
már.
16.
már.
17.
már.
18.
már.
19.
már.
20.
már.
21.
már.
22.
már.
23.
már.
24.
már.
25.
már.
26.
már.
27.
már.
28.
már.
29.
már.
30.
már.
31.
ápr.
01.
ápr.
02.
ápr.
03.
ápr.
04.
ápr.
05.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu