Pest megye

Mire jó a dugattyús kompresszor?

Mire jó a dugattyús kompresszor?
A barkácsolás sokunk számára kellemes időtöltés, ezért sokszor olyan gépeket és felszereléseket keresünk, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a műhelyben töltött időt. A dugattyús kompresszorok is ilyen gépek, hiszen a sűrített levegőre sokszor szükségünk lehet a hobbicélú műhelymunkák során is.
Természetesen nem a dugattyús kompresszor az egyetlen típus, amivel sűrített levegőt állíthatunk elő, de sokan épp ezt a típust keresik, hiszen kiváló hatásfokkal rendelkezik, illetve a neves gyártók alacsonyabb árkategóriába sorolható termékei rendkívül magas ár-érték arányt képviselnek. A hobbicélra alkalmazható dugattyús kompresszorok elterjedését is az magyarázza, hogy az árverseny és a gyártási folyamatok egyszerűsítése rákényszerítette a neves gyártókat az ilyen jellegű kereslet kiszolgálására. Így ma már valóban kedvező áron vásárolhatunk kiváló minőséget képviselő kompresszorokat, amelyek jó szolgálatot tesznek a műhelyeinkben.

A dugattyús kompresszorok felhasználási lehetőségeit hosszan sorolhatnánk. Minden olyan esetben nagy segítségünkre van, amikor sűrített levegőre van szükségünk. Mivel ezek a készülékek szerkezeti felépítésükben alig térnek el az ipari célokra használt társaiktól, tulajdonképpen csak a kapacitásbeli és minőségi szempontokat kell figyelembe vennünk a kiválasztás során.
Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a dugattyús kompresszorok szerkezeti felépítése rendkívül egyszerű. Épp ez magyarázza, hogy ezek a készülékek rendkívül megbízhatóak és csak a legritkább esetben hibásodnak meg. Kis túlzással azt mondhatnánk, tulajdonképpen nincs bennük semmi, ami meghibásodhat, de erre a silány távolkeleti tömegtermékek képesek rácáfolni. Rájuk még visszatérünk…

A korábbi évtizedekben a gyártók elsősorban arra törekedtek, hogy a lehető legmagasabb minőséget állítsák elő. Ma már ez nem feltétlenül igaz, hiszen sok gyártó felismerte, hogy a hobbicélra alkalmazható dugattyús kompresszorokra is komoly kereslet van, ezek esetében viszont nincs szükség csúcsminőségre, hiszen az igénybevétel és a kapacitásbeli elvárások össze sem hasonlíthatók az ipari folyamatokban alkalmazott kompresszorokkal. Így ma már széles választék áll rendelkezésre hobbicélokra alkalmas dugattyús kompresszorokból is.

Mielőtt mélyen elmerülnénk a dugattyús kompresszorok kiválasztásának rejtelmeiben, elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy dugattyús- vagy úgynevezett csavarkompresszort vásároljunk. Mindkét típus tökéletesen alkalmas a sűrített levegő előállítására, a legfőbb szerkezeti különbséget a btkkft.hu munkatársa vázolja fel számunkra. A dugattyús kompresszorok esetében a sűrített levegő előállítását egy klasszikusnak tekinthető dugattyús szerkezet végzi, amely általános esetben vékony olajréteggel biztosítja a túlhevülés elleni védelmet.

Ha vegytiszta megoldásra van szükség, akkor a teflon bevonattal rendelkező dugattyúk kínálnak megfelelő választást. A csavarkompresszor talán még ennél is egyszerűbb szerkezeti felépítést képvisel, hiszen ezeknél a sűrített levegő két egymással szemben elhelyezett, ellentétes forgásirányú csavar munkájának az eredménye.

Bármelyik típust választjuk, a legfőbb szempont az legyen, hogy a kompresszorunk márkajelzéssel legyen ellátva, vagyis óvakodjunk a távolkeletről származó márkanév nélküli készülékektől. Ezek esetében sokkal nagyobb a meghibásodás valószínűsége, ráadásul gyártói garanciára, márkaszervizre és forgalmazói támogatásra sem számíthatunk. Döntsünk inkább a neves gyártók hobbicélra tervezett dugattyús kompresszorai mellett!

Programajánló

«
25. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu