Pest megye

Mikor küldjük ki az esküvői meghívót?

Mikor küldjük ki az esküvői meghívót?
A nagy nap szervezésével kapcsolatban felmerülő feladatok egyike az esküvői meghívó kiküldése. A teendő kiemelt jelentőséggel bír, és ha azt szeretnénk, hogy mindenki ráérjen a kiválasztott időpontban, nem érdemes túl sokáig húzni a meghívó kiküldését. De mégis mi a megfelelő időpont ehhez?
Mennyivel az esküvő előtt célszerű már mindenkihez eljuttatni az invitáló levelet? Mi a helyzet a nyári hónapokban tartandó ceremóniával? Tényleg célszerű ilyenkor a szokásosnál korábban gondoskodni a kiküldésről? Cikkünkben az eskuvoimeghivok.hu segítségével ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

A kritikus egy hónap

Ha általánosságban szeretnénk egy idő intervallumot húzni, ameddig mindenképpen javasolt az összes meghívott részére eljuttatni az esküvői meghívót, akkor azt egy hónapban állapítanánk meg.

Ennyivel a nagy nap előtt már feltétlenül szükséges, hogy mindenki tudomást szerezzen az időpontról, hiszen a négy hét még elegendő lehet arra, hogy szabaddá tegyék magukat.

Ha biztosra akarunk menni, akkor célszerű legalább hat héttel korábban kiküldeni a meghívókat. A célba juttatásról akkor is érdemes gondoskodni, ha a személyes átadás hívei vagyunk.

Nyári esküvő? Gondolkodjon előre!

nyár igazi esküvőszezonnal számít, hiszen legtöbben ekkor teszik le a voksot az egybekelés mellett. A napsütés, a meleg, és a gyakran ilyenkor rendelkezésre álló szabadidő mellett a nyaralás nászúttal való összekötése is olyan érv, amivel nem igen lehet vitatkozni.

Egy hátulütője azonban biztosan van a nyári esküvőknek, mégpedig az, hogy a meghívókat célszerű ilyenkor már több hónappal korábban kiküldeni. S hogy mi indokolja mindezt? A legtöbben nyáron indulnak nyaralni, ám ha időben tájékoztatjuk a barátokat, rokonokat az esküvői meghívó segítségével, akkor nem kell időpontbeli ütközésektől és ebből eredő kellemetlenségektől tartani.

Figyeljen a távoli rokonokra is!

Nem ritka, hogy távolról érkező rokonok is részt vesznek majd a ceremónián és az utána következő ünnepségen, s ha nem tehetjük meg, hogy például egy kastélyszállót bérelünk ki kifejezetten az elszállásolás céljából, akkor bizony nem mindegy, hogy tudnak-e a távolról jövők időben foglalni szállást maguknak a környékben.

Napjainkban divatos kiküldeni akár azonnal az időpont kitalálása után egy értesítést arról, még az esküvői meghívó előtt, így mindenki tud előre tervezni, nekünk pedig lesz még alkalmunk arra, hogy a későbbiekben válasszunk meghívót, és azt a számunkra ideális módon juttassuk el a meghívottaknak.

Személyes átadás? Ne halogassa!

Az esküvői meghívó személyes átadása még mindig nem ment ki a divatból, s ha csak ezt a földrajzi távolság nem teszi lehetetlenné, akkor érdemes élni a lehetőséggel.

Sokkal közvetlenebb ilyen módon megtenni, mint például postán keresztül, és néhány kedves szót is lehet így váltani akár a menüről, akár a várható zenei stílusról. Nem elhanyagolható persze az sem, hogy így válaszkártya nélkül azonnal értesülhetünk arról, hogy számíthatunk-e a meghívottakra a nagy napon.

Az esküvői meghívó rendkívül széles választékban elérhető napjainkban, és a klasszikus stíluson túl a humoros vagy a vintage világa sem elvetendő ma már. A prémium kategória iránt érdeklődők luxus esküvői meghívó kínálatból válogathatnak, melyek exkluzív papírok, nyomtatási technika segítségével készülnek, ezzel a nagy nap körüli eseményeket még színvonalasabbá téve.

Nem lehet azonban elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a meghívók időben történő címzetthez eljuttatása kiemelt jelentőséggel bír a későbbi kellemetlenségek elkerülését illetően.

Programajánló

«
25. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu