Pest megye

Megéri a reptéri parkolást választani

Megéri a reptéri parkolást választani

A korábbi évek során a reptéri parkolás már-már úri mulatság volt, amit csak a tehetős rétegek engedhettek meg maguknak. Szerencsére ez a gyakorlat megváltozni látszik, hiszen a Budapest Airport jelentős mértékben csökkentette az ilyen jellegű díjszabásait. Általános tendencia figyelhető meg, miszerint a repüléssel kapcsolatos szolgáltatások egyre inkább megfizethetővé válnak a az átlagemberek számára is.

Az elmúlt években számos szakmai vélemény és kalkuláció látott napvilágot, ami a reptéri parkolás létjogosultságát, illetve pozitív oldalát igyekezett bemutatni. Tagadhatatlan, hogy a taxizással szemben a saját kocsi használata alacsonyabb költségekkel jár, azonban számolnunk kell a parkolás díjával. Tehát az egyik oldalon helyezkedik el a taxizás mindkét irányba, a másik oldalon pedig az üzemanyag költség, a parkolási díj és a nagyobb kényelem.
 
Természetesen rendelkezésre állnak a különböző tömegközlekedési eszközök is, azonban ezek kényelme és megbízhatósága nem minden esetben kielégítő; a leszállóhely túl messze helyezkedik el a termináloktól, túlzsúfoltak lehetnek, így a táskánkat alig tudjuk felcibálni, ráadásul egy fárasztó utazás után aligha lesz kedvünk várni a következő járatra.
 
A döntést megkönnyíti, ha a bud.hu oldalán található reptéri parkolás díjszabást alaposabban is szemügyre vesszük.
 
Bizonyos esetekben rendkívül fontos, hogy a terminál közvetlen közelében parkoljunk le. Ilyen esetekben a Premium Parking jelent tökéletes választást, ahol az 5 percnél rövidebb tartózkodás díjmentes. Ez az öt perc elegendő a ki- vagy bepakoláshoz és egy gyors búcsúzáshoz. A parkolóban természetesen hosszabb időt is eltölthetünk, de tartós várakozás esetén igencsak borsos díjakra kell számítani.
 
Rövidebb tartózkodáshoz és várakozáshoz tökéletes megoldással szolgál a Terminal Parking. Ez a parkoló egyetlen percnyi sétával elérhető a termináltól, azonban az Premium szolgáltatásnál jelentősen olcsóbb. Az utóbbi időszakban a parkoló úgynevezett XXL szolgáltatással bővült, ami az átlagosnál szélesebb gépkocsik számára nyújt megfelelő parkolási lehetőséget.
 
Ha minden igényt kielégítő parkolási szolgáltatásra van szükség, az esetben a Business Parking nyújt megfelelő megoldást. A biztonsági kamerákkal és rendszámfelismerő rendszerrel szerelt parkoló további biztonsági szolgáltatásokkal és kiemelt ügyfélszolgálattal rendelkezik, így a gépkocsinkat a legnagyobb biztonságban tudhatjuk.
 
A reptéri parkolás csökkenő díjai elsősorban a Holiday díjszabások esetén érhető nyomon. A Budapest Airport Holiday Plus csomagja tökéletes választást jelent a hétvégi utazásokhoz és a rövidebb nyaralásokhoz is. A parkolóból akár gyalogosan is néhány perc alatt megközelíthető a terminál, így kényelmesen igénybe vehető akkor is, ha nagyobb csomagokkal utazunk. A Holiday Parking picivel távolabb, mintegy 8-10 percnyi sétára helyezkedik el a termináltól. Ez a parkoló abban az esetben jelent kiváló választást, ha hosszabb ideig, akár egy teljes nyaralás idejére itt hagynánk a gépkocsit.
 
A Budapest Airport minden egyes parkolóját biztonsági kamerák, illetve rendszám-felismerő rendszerek figyelik. Emellett más biztonsági szolgáltatások is gondoskodnak a gépkocsik épségéről. A Business Parking esetében további biztonsági intézkedésekről is beszélhetünk.
 
A különböző parkolási zónák számos extra szolgáltatást kínálnak a biztonság mellett is; ha van némi szabadidőnk, lemoshatjuk a gépkocsit egy speciális tisztítószeres és polírozó kendős megoldással. Így a várakozási időt igazán hasznosan tölthetjük.

Programajánló

«
13. 2020. július
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jún.
29.
jún.
30.
júl.
1.
júl.
2.
júl.
3.
júl.
4.
júl.
5.
júl.
6.
júl.
7.
júl.
8.
júl.
9.
júl.
10.
júl.
11.
júl.
12.
júl.
13.
júl.
14.
júl.
15.
júl.
16.
júl.
17.
júl.
18.
júl.
19.
júl.
20.
júl.
21.
júl.
22.
júl.
23.
júl.
24.
júl.
25.
júl.
26.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
01.
aug.
02.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu