Pest megye

Játékos hétvégék télen is

Játékos hétvégék télen is
A gyereknek teljesen mindegy, hogy épp milyen évszak van. Minden időben vágynak a közös programokra és élményekre. Télen talán kicsit nehezebb minden hétvégére tartalmas, kreatív programokat kitalálni, de hidd el, nem lehetetlen!
1. Korcsolya

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb téli program helyszín a műjégpálya. Minden korosztálynak tökéletes kikapcsolódás a korizás, ráadásul ingyenes téli program, hiszen szinte minden városban találsz ingyenesen használható koripályát. A városligeti műjégpálya ugyan nem ingyenes, de gyönyörű környezetben van, hatalmas területen csúszkálhattok, ráadásul zenés aláfestéssel. Nem gond, ha nincs saját korcsolya cipőtök, a helyszínen tudtok kölcsönözni, ezen kívül korcsolyaélező, büfé és melegedő is van, így akár egy fél napot is könnyedén eltölthettek a pályán.

 
Kakaózás - otthoni program télen
 
2. Családi sütés-főzés

A gyerekek imádnak alkotni, főleg, ha szüleikkel együtt tehetik. Közösen elkészíteni a vasárnapi ebédet, tökéletes hétvégi program. Már a picik is szívesen segédkeznek a konyhában. Kezdetben játéknak tekintik a főzőcskét, ám ahogy nőnek, egyre ügyesebben tudnak a kezed alá dolgozni, miközben megismerik az alapanyagokat és megtanulják a sütés-főzés alapjait.

A gyerekeknek minidig az életkorukra tekintettel adj feladatot. A picúrok adogathatják a zöldségeket, egy hároméves megmoshatja a gyümölcsöt vagy kevergethet salátaöntetet, a nagy tesó már önállóan feldarabolhatja a gyümölcssaláta hozzávalóit és megkóstolhatja a készülő ételt. Ne akkor akard főzésre tanítani a gyereket, amikor szorít az idő! Készülj rá egy lazább napon vagy hétvégén, és mindenekelőtt próbáld meg minél jobban bababiztossá tenni a konyhát.

3. Gyerekprogramok otthon

A közösen végzett tevékenységek életre szóló nyomot hagynak a gyerekek lelkében.

Készségfejlesztő játékok és kézműves programok mellett remek kreatív játék a bábkészítés és a bábozás a gyerekeknek. Nem kell nagy dologra gondolni, egy szék, néhány bábfigura, és máris kezdődhet a bábjáték. Nyugodtan elővehetitek a plüssállatokat, papírfigurákat is, hogy még színesebb legyen az előadás. Az improvizációt minden gyerek szereti, főleg, ha anya vagy apa a mesemondó, de egy ismert mese vagy történet is ugyanolyan sikert arathat. A nagyobb gyerekek pedig már saját kis történeteiket is szívesen eljátsszák a családnak.

Programajánló

«
31. 2020. március
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
1.
már.
2.
már.
3.
már.
4.
már.
5.
már.
6.
már.
7.
már.
8.
már.
9.
már.
10.
már.
11.
már.
12.
már.
13.
már.
14.
már.
15.
már.
16.
már.
17.
már.
18.
már.
19.
már.
20.
már.
21.
már.
22.
már.
23.
már.
24.
már.
25.
már.
26.
már.
27.
már.
28.
már.
29.
már.
30.
már.
31.
ápr.
01.
ápr.
02.
ápr.
03.
ápr.
04.
ápr.
05.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu