Pest megye

Hogyan lehet olcsó az online repülőjegy foglalás?

Hogyan lehet olcsó az online repülőjegy foglalás?
Manapság már évszaktól függetlenül gyakran kelünk útra, s ha hosszabb pihenést nem is tudunk beiktatni, de egy-egy hétvége erejéig is szívesen utazunk külföldre. A leginkább kényelmes és gyors megoldásnak az úti cél elérésére a repülő bizonyul. Az is mellette szól, hogy napjainkban rendkívül kedvező áron lehet jegyekhez jutni, a magyar pedig – mint köztudott- ott spórol, ahol tud. 
paravion.hu szerint az online repülőjegy foglalás során érdemes több szempontot is figyelembe venni, s így akár ezrekkel olcsóbban kihozható az utazás.

Nem mindig egyformák az árak
Ezzel általában mindannyian tisztában vagyunk. De mégis melyek azok a napok, napszakok, amikor az alacsonyabb kihasználtság apropóján kedvezőbbek az árak? A légitársaságok célja az, hogy maximális kihasználtsággal emelkedjenek járataik a magasba, tehát nyilvánvaló, hogy a kevésbé népszerű napokon akár olcsóbban is adják ennek érdekében a jegyeket. Mivel pénteken, vagy a hét elején rendszerint sokan utaznak szabadidős, vagy munkahelyi célokkal, így ha spórolni szeretnénk az online repülőjegy foglalás során, akkor megéri inkább a hét közepét választani az indulásra. Mivel legtöbben nappal utaznak, így az éjszakai járatok helyeire is kedvezőbbek a jegyárak.

Fapados kontra hagyományos
Online repülőjegy foglalás alkalmával a fapados járatok esetében rendkívül kedvező árakkal találkozni. Ezért cserébe azonban le kell majd mondanunk néhány fedélzeti szolgáltatásról, sőt, az is előfordulhat, hogy az utazás előtt plusz kiadásokkal számolhatunk majd. Ez utóbbi azonban megelőzhető, ha előre tájékozódunk a választott légitársaságnál a részletekről. Online repülőjegy foglalás során érdemes körülnézni a hagyományos légitársaságok járatai között is, hiszen egy megfelelő választással az általuk kínált kényelmet is elérhető áron használhatjuk ki. Hasonló a helyzet a Business osztály jegyáraival is, hiszen ha legalább másfél hónappal az indulás előtt már tájékozódunk, könnyen lehet, hogy a Business osztály és a hagyományos jegyek között sem sok különbség akad.

Közeli úti cél? A fapados ideális lehet!
Bár ha az online repülőjegy foglalás során a fapados járatok mellett döntünk, úgy le kell mondanunk néhány szolgáltatásról, de ezért cserébe tényleg sokat spórolhatunk. A környező országok nagy népszerűségnek örvendenek a tavasztól őszig terjedő időszakban, így ha Európán belül utazunk, és az úti célt néhány óra alatt elérhetjük, úgy mindenképpen megéri a kedvező árakért lemondani néhány szolgáltatásról. S hogy hova utazik szívesen a magyar? Az elmúlt évek tapasztalatai alapján Horvátország a nyári hónapokban töretlen népszerűségnek örvend, de az olasz nevezetességek, és a görög szigetvilág is rendkívül keresett a nyaralók körében. Ha hétvégi kiruccanásról van szó, akkor az örök klasszikus Párizs éppen úgy rengeteg élményt tartogat, mint Barcelona, vagy London.

Ne az utasbiztosításon spóroljunk!
Természetes, hogy az utazást legtöbben olcsón szeretnénk kihozni. Míg az online repülőjegy foglalás során ez körültekintéssel megvalósítható, addig vannak olyan területek, amelyek esetében nem éri meg takarékoskodni. Tipikusan ilyen az utasbiztosítás, mely egyetlen külföldi utazás alkalmával sem hiányozhat az elintézendők sorából. Különösen fontos, hogy mindenre kiterjedő utasbiztosítást kössünk akkor, ha távoli úti célt választunk, vagy például sportolási céllal hagyjuk el határainkat.

Kevés kikapcsolóbb szabadidős elfoglaltság létezik, mint utazni, új tájakat, idegen kultúrákat megismerni. A kellemes időjárás már a szabadtéri programokat is lehetővé teszi, így legyen szó egy velencei városnézésről, vagy Barcelona csodás épületeinek felfedezéséről, korosztálytól függetlenül remek választásnak bizonyulnak az európai nagyvárosok. Repülőjegy foglaláshoz célszerű a világhálót segítségül hívni, ahol néhány kattintással kiválaszthatjuk a megfelelő járatot.

Programajánló

«
19. 2019. szeptember
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
1.
sze.
2.
sze.
3.
sze.
4.
sze.
5.
sze.
6.
sze.
7.
sze.
8.
sze.
9.
sze.
10.
sze.
11.
sze.
12.
sze.
13.
sze.
14.
sze.
15.
sze.
16.
sze.
17.
sze.
18.
sze.
19.
sze.
20.
sze.
21.
sze.
22.
sze.
23.
sze.
24.
sze.
25.
sze.
26.
sze.
27.
sze.
28.
sze.
29.
sze.
30.
okt.
01.
okt.
02.
okt.
03.
okt.
04.
okt.
05.
okt.
06.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu