Pest megye

Hogy cseréljünk tapétát pár könnyű lépésben?

Hogy cseréljünk tapétát pár könnyű lépésben?
Bár igencsak meghatározza a lakás stílusát, nem kell tartani a tapétától. A hagyományostól a különlegesig, a diszkréttől a figyelemfelkeltőig rengeteg megoldás közül választhatunk.
Az összhatás a lényeg
 
Egy szép tapéta bekeretezi és teljessé teszi a belső teret, és ha jól eltaláltuk a legjobban passzoló változatot, fenomenális lesz az otthonunk megjelenése. Létezik ma már fémes, bőr hatású, gyapjúrostos, fotótapéta… fantasztikus darabokba burkolhatjuk a szobáinkat.

Ügyelni kell arra, hogy ne legyen a tapétázástól kaotikus hatású a szoba. Az erős színekkel, mintákkal vigyázzunk a kis terekben. Akár egy falat is beburkolhatunk egy térben.

Ha úgy érezzük, megtaláltuk a lakásbelsőhöz leginkább illő tapétát, akkor már csak a feltevése van hátra. Ez nem boszorkányság, magunk is kitapétázhatunk, csak pár trükköt kell ismerni hozzá.

Először is: hagyjunk rá egy szabad hétvégét, hogy ne kelljen kapkodnunk. És kezdésként csináljunk magunknak egy jó kávét!
 
Már van tapéta a falon?
 
Nedves ronggyal, szivaccsal, permetezővel vizezzük be a falakon már fenn levő borítást. Némi óvatosság nem árt: nem kell úsznia a lakásnak, mert a vizes falra nem fogjuk tudni felvinni a frissen beszerzett tapétát. Ha ez sikerült, kézzel és glettelő kanállal szedjük le a régi réteget. Amennyiben nedvesek lettek a falfelületek, akkor várakozás következik, hogy kellően megszáradjon.

Az új réteg felhelyezéséhez le kell mérnünk a fal magasságát, és ennek megfelelő csíkokat vágni a tekercsről. A mintával lefelé a padlóra helyezett csíkokat kenjük be az előzőleg kikevert ragasztóval. Készítsünk elő egyszerre 2-3 darabot, hogy amíg egyet felteszünk, a többi kissé magába szívja a tapétaragasztót.
 
Öntapadó változatokból is válogathatunk
 
Trendi fotótapéta
 
Felülről kezdjük a mennyezet irányából a ragasztást, és simítsuk le a légbuborékokat tiszta rongy segítségével. A mintákra nagyon kell figyelnünk a részek összeillesztésénél. Különösen nagy mintánál lehet egy eltévesztett összeragasztás feltűnő.

Nem kell a ragasztózással foglalkoznunk, ha a rengeteg öntapadós tapéta közül választunk egyet. Akár a fürdőszobát is dekorálhatjuk egy öntapadós, vízálló változattal. Sokan ezekkel a tapétákkal bútoraikat dobják fel, például egy famintás darab egy régi szekrényt széppé varázsol. Itt tényleg csak a ragasztás pontosságára kell odafigyelni, így szinte elronthatatlan a feladat.

Trendi tapéták kínálatáért érdemes ellátogatni a FAVI.hu oldalra, ahol sok cég bútorait és lakásdekorációit válogatták össze a magyar piacról.
 
Jó tapétázást!
 
 

Programajánló

«
31. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu