Pest megye

Elismerés a Pest megyei Europe Direct irodának

Elismerés a Pest megyei Europe Direct irodának
Martonyi János külügyminiszter „Magyarországért Európában” kitüntetésben részesítette Dorka Áront, a Pest Megyei Információs pont irodavezetőjét az Európa Nap alkalmából.
A május 9-én átadott kitüntetés komoly elismerést jelent a megyei önkormányzat által alapított Pest Megyei Területfejlesztési Kft részéről fenntartott irodának, illetve vezetőjének. Az elmúlt évtized munkájának, erőfeszítéseinek elismerése. Az odaítélésének indokai között szerepel a Europe Direct Pest Megyei Európai Információs Pont magas színvonalú működtetése és az elmúlt 10 év EU kommunikációs kampányaiban vállalt közreműködés. Másképpen az a következetes szerepvállalás, amelynek révén az iroda kapcsolatot teremtett az Európai Unió szervezete és tevékenysége, illetve általában az európai integráció gondolata és a Pest megyében élő emberek, közösségek között. A „Magyarország Európában” kitüntetés hivatalos megfogalmazásában a következő kritérium szerepel: „a hosszú időn keresztül kiemelkedő, rendkívüli teljesítményükkel hazánk európai integrációját elősegítő, illetve a Magyarország sikeres, az ország és állampolgárai érdekeit támogató európai uniós tagsághoz, valamint a tagságból fakadó feladatok teljesítéséhez hozzájáruló személyek elismeréséért adományozható”. Az idén átadott elismerések rangját emelheti az a körülmény, hogy Magyarország egy évtizede tagja az Európai Uniónak, és az ötévente megtartott európai parlamenti választásokra is hamarosan sor kerül.



A szokásosnál nagyobb figyelem övezi az európai integrációval kapcsolatos témákat, így az európai integráció ünnepnapján, az Európa Napon, május 9-én megtartott eseményeket és programokat is. Nem csak Magyarországon, de az EU valamennyi tagállamában, és különösen az uniós intézményekben (Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban), ahol szabadon látogathatóak a szervezet létesítményei, illetve a tagországokban működő helyi uniós irodák is különféle, felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokkal várják a látogatókat. Évente több ezer ember vesz részt az Európa-nap alkalmából megrendezett látogatásokon, vitafórumokon és egyéb eseményeken, amelyek az Uniót hivatottak jobban megismertetni a nagyközönséggel. A Pest Megyei Európai Információs Pont 2000 óta várja az érdeklődőket Budapesten a Pest Megyei Önkormányzat fenntartásában. Az iroda 2005-től a Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság tájékoztató szolgálatának tagjaként működik. Az Európai Információs Pont legfontosabb feladata, hogy hiteles, naprakész információkat nyújtson az Európai Unióról, segítsen eligazodni az Unió intézményrendszerében, politikáiban, támogatási rendszereiben. A tájékoztatás mellett az iroda lehetőséget kínál az állampolgároknak, hogy az EU tevékenységével kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket kifejthessék, és azok eljuthassanak az Európai Bizottsághoz. Annak érdekében, hogy a régióban élők minél szélesebb köre férhessen hozzá az információkhoz és tájékoztató kiadványokhoz az ügyfélszolgálati tevékenység mellett, az információs pont munkatársai rendezvényeket szerveznek és segítséget nyújtanak a helyi oktatási, művelődési intézmények, illetve civil szervezetek programjaihoz.
forrás: www.pestmegye.hu

Programajánló

«
25. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu