Pest megye

Budapest a klímaváros?!

Budapest a klímaváros?!
Budapestet és vonzáskörzetét bátran illethetjük a klímaváros jelzővel, lévén a légkondicionálás ma már könnyedén megoldható, függetlenül attól, hogy polgári lakásról, műemlék jellegű vagy éppen családi házról van szó.
Természetesen az optimális feltételek megteremtése alapvető cél, s nagyjából ezek megléte az, ami meghatározó a klimatizálás eredményességével kapcsolatosan. Hogy mire gondolunk? Nos elsősorban a konkrét berendezés milyenségére, valamint a kialakítás jellemvonásaira. Nem mindegy, hogy milyen típusú készülék beszerzésében gondolkodunk. Egy rosszul megválasztott modell rendelkezhet akármilyen pozitív tulajdonságokkal, ha nem helyre és helyzetre szabott jellemvonásokat testesít meg, akkor minden szemre való paraméter hiábavaló. Nem mindegy, hogy mekkora alapterületű helyiség légkondicionálása a cél, ahogy például a belmagasság sem mellékes. A régi, műemlék jellegű lakások nem egyszer 3-4 méteres belmagassággal büszkélkednek, ami a klíma elhelyezése szempontjából kicsit problémás - lévén nem túlságosan gazdaságos megoldás a berendezés fölötti tér hűtése.

Az eszköz kinti egységének rögzítése sem feltétlenül két pillanatos hadművelet, pláne hogy megannyi esetben engedélyköteles munkálatról van szó. A műemlék jellegű házaknál például a homlokzat eredeti megjelenésének megőrzése alapvető cél és elv, aminek érdekében külső beavatkozás - engedély nélkül nem lehetséges. Ahol a műemlékvédelem nem játszik főszerepet, ott is érdemes a szomszédok véleményét és egyben áldását (írásos formában) kikérni, mert komoly problémákat generálhat a felszereltetés után, ha a környezet nem reagál jól a fejlesztésre. Utólagosan összeszedni a rábólintó aláírásokat kifejezetten nehézkes, ezért ildomos erről jó előre gondoskodni.
 
A klímaváros a legnagyobb forróságban is enyhülést ígér!
 
Az első lépés tehát a helyszíni felmérés, mely alapján már könnyen és nem utolsó sorban hatékonyan kiválasztható a leginkább optimális készülék, és megtervezhető a beszereltetés, mely ha minden előkészület megtörtént gyorsan, és extra felfordulás nélkül megoldható. Így aztán a legnagyobb hőségben is élvezhető a klíma biztosította hűs légáramlat, ami elviselhetővé varázsolhatja a legtikkasztóbb nyári napokat is.

Programajánló

«
31. 2020. március
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
1.
már.
2.
már.
3.
már.
4.
már.
5.
már.
6.
már.
7.
már.
8.
már.
9.
már.
10.
már.
11.
már.
12.
már.
13.
már.
14.
már.
15.
már.
16.
már.
17.
már.
18.
már.
19.
már.
20.
már.
21.
már.
22.
már.
23.
már.
24.
már.
25.
már.
26.
már.
27.
már.
28.
már.
29.
már.
30.
már.
31.
ápr.
01.
ápr.
02.
ápr.
03.
ápr.
04.
ápr.
05.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu