Pest megye

Beléptető karszalag nélkül nincs fesztivál

Beléptető karszalag nélkül nincs fesztivál
Beléptető karszalag nélkül ma már el sem tudunk képzelni egy fesztivált. A használatuk egyszerű, olcsón előállíthatók és maradéktalanul ellátják a feladatukat.
Magyarországon szinte minden fesztiválon ilyen megoldással találkozunk. Mint mindennek, a beléptető karszalagoknak is megvan a saját fejlődési útjuk. A kétezres években jártunk olyan fesztiválon, ahol a szervezők közönséges kötegelőre fűztek egyedi nyomtatott vászonszalagot. Habár többé-kevésbé ez a megoldás is ellátta a feladatát, ma már kicsit megmosolyognánk, ha a Szigeten, a Balaton Sound-on vagy más nagyobb fesztiválon kötegelőt húznának a csuklónkra.

 
A karszalagok nem csak a fesztiválok, hanem a sportesemények egyre fontosabb azonosítóeszközeivé is válnak. Az autósportok rajongói a versenyeken rendszerint ilyen szalagot kapnak a belépésnél, legyen szó a Forma 1-es futamokról vagy kisebb versenyekről. Sőt, egyéb sporteseményeken esetében is egyre inkább terjed ez az azonosítási mód, legyen szó labdarúgásról, kosárlabdáról, strandversenyekről vagy másról.

 
Elsősorban nem maga az esemény, hanem a lokáció határozza meg, milyen esetben szükséges és hasznos a beléptető karszalag használata.
A karszalagexpressz.hu munkatársai szerint egyre több kulturális esemény, konferencia és tárlat szervezői vásárolnak beléptető karszalagot. Korábban még a fesztiválokon is kiverte a biztosítékot egyes öntudatos vendégek esetében az ilyen jellegű „megjelölés”, ma már mindenki számára teljesen természetes, legyen szó egy nyolcvanéves néniről vagy öltönyös úriemberről. Sőt, sok esetben a vendégek, előadók is viselik ezeket a szalagokat.
 

Számukra a szervezők sokszor bőrszínű vagy kevésbé élénk szalagot kérnek, ami kevésbé feltűnő a színpadon vagy előadás közben.
A fesztiválokon nem ritkán heves vitákat szült a fellépők és a szervezők között a beléptető karszalagok kérdése. Sok fellépő imázsrombolóként élte meg a rikító színekben pompázó karszalagok viselését, ezért nem volt hajlandó feltenni a csuklójára vagy a beléptető kaputól távozva egyszerűen letépte. Ennek sokszor az volt az eredménye, hogy a biztonságiak a színpad mellől rángatták el az est fő előadóit.

 
Jó kis sztorizgatások alapját képezik ezek a történetek, de akkoriban a szervezők biztosan nem nevettek ilyen jót. Szerencsére ma már többféle megoldás közül választhatunk, ha megkülönböztető, alig látható beléptető karszalagot szeretnénk biztosítani a fellépők és a VIP vendégek számára.
 

A fesztiválok szervezői felismerték, hogy a beléptető karszalagok nem csupán azonosításra szolgálhatnak, hanem kiváló reklámhordozók is. Mivel a látogatót ezerszer rápillantanak a saját karszalagukra, így ennél jobb reklámhordozót elképzelni is nehéz. A nyomatok készülhetnek fekete-fehér színben, full color és fotóminőségben is. A fesztiválok és más események szponzori szerződéseiben jó tárgyalási alapot képez az ilyen jellegű logómegjelenítés, sőt akár szlogenek, információk és helymeghatározások is megjeleníthetők.
 

Azt állíthatjuk, hogy a beléptető karszalagok grafikai tervezésének csak a kreativitás szabhat határt, hiszen bármi megvalósítható a használatukkal. Rendkívül sokféle anyaghasználattal és formai lehetőséggel készülnek, szinte bármi megjeleníthető rajtuk, amit csak szeretnénk. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, ismerjük meg a beléptető karszalagok felhasználásának lehetőségeit és módjait!

Programajánló

«
25. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu