Pest megye

A vendéglátásban és a kereskedelemben sok az üres állás Vácott

A vendéglátásban és a kereskedelemben sok az üres állás Vácott
A legtöbb szabad állás Vác vendéglátó helyein és a kereskedelemben várja a munkakeresőket. Éttermek, bárok, kisboltok, pékségek keresik a hozzáértő alkalmazottakat – elsősorban nem a végzettség a legfontosabb kritérium a munkáltató szempontjából. A tapasztalt munkaerőnek akár lakhatást is ajánlanak, sok esetben teljes munkaidőről szól a felhívás, és, szinte azonnali kezdéssel léphetünk a vendéglátásba vagy kereskedelembe.
Jó lehetőség ez a gyakorlott szakmabelieknek munkahely váltásra, vagy a tapasztalt, ámde képzettséggel nem rendelkezőknek az elhelyezkedésre. Vácott a kezdőket sem söprik le az asztalról, a nagy mennyiségű állás között érdemes szétnéznie annak is, aki még csak ismerkedik a vendéglátó és kereskedő szektor munkaköreivel.

Azonnali kezdéssel állás Vác vendéglátásában

Jellemző, hogy sokan részmunkaidős állással egészítik ki a jövedelmüket, valamint, például a diákok és kismamák csak napi néhány órányi munkát tudnak elvállalni. A kereskedelem és vendéglátás azonban elsősorban azoknak kínál jobb feltételeket, akik teljes munkaidőre, túlórára tudnak elköteleződni. Azonnali kezdéssel várja sok állás Vác vendéglátásában a pincéreket, felszolgálókat, pultosokat, cukrászokat.

Gyakori hogy szálláslehetőséget is felkínálnak az alkalmazók, ami ösztönözheti a távolabbi településeken élőket a váci munkavállalásra. A főnökök igyekeznek előnyös körülményeket kínálni, hiszen jelenleg nagy harc folyik a vendéglátó iparban a megbízható munkaerőért – valljuk be, nem véletlenül, hiszen a munkáltató érdeke is a gyakorlott, talpraesett alkalmazott.

A gyakorlat előny – a legtöbb állás Vác városban ezt keresi

Nagyon fontos a munkáltatóra tett első benyomás, ezt a munkaközvetítő helyek is kihangsúlyozzák, amikor arra biztatnak, hogy figyelmesen készítsük el az önéletrajzunkat. A jó munkahelyekért nagy küzdelem folyik, azonban ez a vendéglátásban és kereskedelemben szinte a visszájára fordult: az éttermek, boltok harcot vívnak a megbízható és kitűnő munkaerőért.

Egy állás Vác vendéglátásában inkább a gyakorlaton, mintsem egy ügyesen megszerkesztett önéletrajzon vagy egy jó megjelenésen múlik. Jó hír ez azoknak, akik már ismerik a felszolgálói, a pultos, a bolti eladói tevékenységeket, éveket töltöttek el a szakmában, és egy váratlan helyzet sem hozza zavarba őket.

A munkaerő piac most lehetőséget kínál arra, hogy munkahelyet válthassunk, keressünk egy megközelíthetőbb, egy jobb körülményeket kínáló közeget, vagy egy jó munkaközösséget. Ezek az állások elsősorban teljes munkaidőt biztosítanak, a vendéglátó ipar tipikusan a túlórákról szól, ezért diákoknak, gyesről visszatérőknek valószínűleg nehezen összeilleszthető a napi beosztással. Azonban, mivel szemmel láthatóan sok az üres állás, a munkáltatókkal akár ki is egyezhetünk egy kisebb óraszámban, amellyel mi fizetés-kiegészítéshez juthatunk, ők pedig biztos munkaerőhöz.

Külső szemmel egy pék, egy felszolgáló vagy egy boltos munkája rendkívül könnyűnek, egyszerűnek tűnik. Nem véletlenül szorul háttérbe a végzettség, és a munkáltatók inkább a gyakorlottabb, tapasztaltabb álláskeresőket fogadják szívesen: számos ismeretlen helyzettel, váratlan eseménnyel kell megbirkóznia annak, aki a kereskedelemben és vendéglátásban helyezkedik el.

A dokumentumok helyett itt valóban talpraesettségre, stressz tűrésre, folyamatos kommunikációra van szükség. Ha szeretünk beszélgetni, jól érezzük magunkat a váratlan szituációkban, most akár munkakört is válthatunk, olyan sok az üres állás Vác szórakozóhelyein és boltjaiban. Akár szakirányú végzettség nélkül is próbát tehetünk, gyorsan kiderül, hogy van-e helyünk a pult mögött.

Programajánló

«
04. 2020. augusztus
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
1.
aug.
2.
aug.
3.
aug.
4.
aug.
5.
aug.
6.
aug.
7.
aug.
8.
aug.
9.
aug.
10.
aug.
11.
aug.
12.
aug.
13.
aug.
14.
aug.
15.
aug.
16.
aug.
17.
aug.
18.
aug.
19.
aug.
20.
aug.
21.
aug.
22.
aug.
23.
aug.
24.
aug.
25.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
01.
sze.
02.
sze.
03.
sze.
04.
sze.
05.
sze.
06.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu