Pest megye

A csavarkompresszor újra meghódítja a világot

A csavarkompresszor újra meghódítja a világot
A csavarkompresszor újra a virágkorát éli. A lehető legegyszerűbb strukturális kialakítással rendelkező kompresszorok magukba foglalják mindazt, amire az otthoni barkácsfeladatok során szükségünk van: megbízhatóságot és gyors üzembehelyezést. Sokrétűen alkalmazható hasznos kis eszközökről van szó, amelyeket érdemes kipróbálnunk.
A korábbi évtizedekben a csavarkompresszorok inkább az ipari területen voltak elterjedtek, otthoni barkácscélokra csak kevesen alkalmazták őket. Ráadásul a beszerzésük sem volt egyszerű, így nem beszélhettünk általános elterjedésről.
 
Szerencsére ez a helyzet változni látszik, ami elsősorban annak köszönhető, hogy megjelentek a piacon a sokkal kedvezőbb áron forgalmazott, mégis megbízható minőséget képviselő termékek. Így már nem csak az ipari folyamatokban használjuk őket, hanem az otthoni barkácsolás során is.

A btkkft.hu szakmunkatársa szerint a csavarkompresszor alkalmas sokrétű ipari feladatok és egyszerű otthoni barkácscélok ellátására is. A két felhasználási terület esetén kapacitásbeli különbségekről lehet beszélni, szerkezeti különbségekről nem igazán. A mérettől függetlenül a sűrített levegő előállítása ugyanolyan elven történik; a sűrített levegőt két egymással szemben elhelyezett, ellentétes forgásirányú csavar végzi.

Innen származik maga a név is. Ennél egyszerűbb szerkezeti kialakítást gyakorlatilag elképzelni sem lehet, így a meghibásodások valószínűsége is roppant alacsony. Ehhez társul a kiváló terhelhetőség, ami szintén a roppant egyszerű szerkezeti kialakításnak tudható be.

A csavarkompresszor tehát nagyszerű választás lehet abban az esetben is, ha otthoni felhasználásra keresünk egyszerű, olcsó és megbízható berendezést. Mivel az otthoni barkácsfeladatok során csak kis kapacitásra van szükségünk, ezért a kisebb légtartállyal rendelkező kompresszorok is elégséges választást jelentenek. A kapacitás kérdésére azonban érdemes figyelni.

A túlméretezés sok esetben szükségtelen pénzkidobást jelent, a túl kicsi kapacitással rendelkező kompresszorok viszont a hatékonyságot rontanák. Kompromisszumot köthetünk azonban a minőség kérdésében. Nem kell a legnevesebb gyártók felsőkategóriás készülékei közül válogatnunk, ha csupán barkácsoláshoz keresünk megfelelő eszközt. A középkategóriás termékek, illetve a megbízható gyártók olcsóbb termékei megfelelő választást jelentenek a barkácsfeladatokhoz és különböző otthoni munkálatokhoz, illetve folyamatokhoz.

Ha a megfelelő csavarkompresszort szeretnénk megvásárolni, szükségünk lesz néhány egyszerű útmutatóra a vásárláshoz. Nem kell a legmagasabb minőséget keresnünk, inkább a legjobb ár-érték arány megtalálására törekedjünk. Érdemes messziről elkerülni azokat a termékeket, amelyek nem rendelkeznek márkanévvel, illetve az úgynevezett no-name kategóriát erősítik. Ezek megvásárlása sok fejtörést okozhat.

Mindenekelőtt tudni kell, hogy a legegyszerűbb szerkezeti kialakítással rendelkező csavarkompresszor is meghibásodhat, ha nem felel meg az alapvető minőségi elvárásoknak sem. Ezt követően kezdődnek a gondok. Sajnos ismert gyártói támogatás nélkül elképzelhetetlen, hogy szakszervizt találjunk, de a garanciális ügyintézés is lehetetlenné válhat. Ilyenkor beláthatjuk a tévedésünket és tanulópénzként elkönyvelve kereshetünk másik kompresszort…

Ne essünk ebbe a hibába, válasszunk inkább a megbízható gyártók termékei közül!

Programajánló

«
17. 2019. szeptember
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
1.
sze.
2.
sze.
3.
sze.
4.
sze.
5.
sze.
6.
sze.
7.
sze.
8.
sze.
9.
sze.
10.
sze.
11.
sze.
12.
sze.
13.
sze.
14.
sze.
15.
sze.
16.
sze.
17.
sze.
18.
sze.
19.
sze.
20.
sze.
21.
sze.
22.
sze.
23.
sze.
24.
sze.
25.
sze.
26.
sze.
27.
sze.
28.
sze.
29.
sze.
30.
okt.
01.
okt.
02.
okt.
03.
okt.
04.
okt.
05.
okt.
06.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu