Pest megye

2010-ben is folytatódik a harc a parlagfű visszaszorítására

2010-ben is folytatódik a harc a parlagfű visszaszorítására
Az előző évekhez hasonlóan idén is elszántan lép fel Pest megye vezetése az allergén gyomok valamint a parlagfű visszaszorítására.

Az előző évekhez hasonlóan idén is elszántan lép fel Pest megye vezetése az allergén gyomok valamint a parlagfű visszaszorítására és négy millió forintot biztosít a Pest Megyei Parlagfű Programra.

 

parlagfű

Idén is elszántan lép fel Pest megye vezetése az allergén gyomok valamint a parlagfű visszaszorítására

 

Pest megyei falvak és városok idén is megmérkőzhetnek egymással, ha jelentkeznek a parlagfű-mentesítési versenyre. A gyommentesítési akció tavaly nyáron, Újhartyánon volt a legsikeresebb. A település összefogásának és kitartó munkájának köszönhetően egy négy millió forint értékű új játszótérrel gazdagodott, melyet a Pest Megyei Önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány közösen finanszírozott.

 

Az általános iskolák nagy örömére folytatódik a „Zöld Föld” környezet-és egészségvédelmi vetélkedő is. A verseny nagyon népszerű Pest megyében, tavaly is mintegy 1500 diák vett részt rajta.  A legjobb csapatok kerékpárokat, MP4 lejátszót, könyvet kaptak jutalmul.

 

Mindezeken túl a megyei települések jegyzői tájékoztatást kapnak az allergiát okozó gyomok elleni védekezéssel kapcsolatos teendőkről, és az esetleges jogszabály-változásról. A megyei önkormányzat a megyei fenntartású intézményeket értesíti az allergén növények elleni védekezés szükségességéről, valamint figyelmeztet a kaszálási munkálatok elvégzésére. A Pest Megyei Parlagfű Programban az is szerepel, hogy a települések és civil szervezetek információt kapnak a pályázati lehetőségekről.

 

Pest megye Online

Szóljon hozzá a fórumhoz!

 

-lt-

Programajánló

«
13. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Partnereink


 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu