Divat

Tippek téli futáshoz

Tippek téli futáshoz
Az Asics futócipő rajongóinak véleménye megegyezik abban, hogy a sportolás akkor sem maradhat el, ha a hőmérséklet télire vált. A rendszeres testmozgás fontosságára lépten-nyomon felhívják figyelmünket. Vannak, akik fogyni szeretnének, mások állóképességüket javítanák, vagy a mindennapi stresszt szeretnék ilyen módon oldani. 
Az ecipo.hu futói szerint kevés kellemesebb dolog létezik annál, mint egy megbízható Asics cipőt felhúzni, és a természet lágy ölén hódolni a mozgás szenvedélyének. De mi a helyzet akkor, ha a zöld lombokat a kopasz ágak és a napsütést a hideg szél váltja fel? Valóban érdemes télen is a szabadban futni, vagy a konditermek kínálta kényelem ekkor praktikusabbnak bizonyul? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.
 
Társaságban könnyebb?

Sokan arra esküsznek, hogy könnyebben rávesszük magunkat a mozgásra akkor, ha azt társaságban tesszük. Ha már előre megbeszéltünk futótársunkkal egy találkozót, akkor valószínűleg nem fogjuk azt lemondani, és összeszedjük magunkat akár a kinti hideg ellenére is. Bár az ötlet kétségkívül jó, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mindannyian mások vagyunk.

Míg valakinek a társaság meghozhatja a kedvét a mozgáshoz, addig mások kifejezetten egyedül szeretik elérni a kitűzött célokat, átgondolni közben a napi feladatokat.

Minőségi Asics cipő nélkül ne indulj el!

A futás az a sport, amihez tulajdonképpen tényleg csak akaraterőre van szükség. Az ízületek és a boka védelme érdekében azonban nagyon fontos, hogy legyen egy jó futócipőnk is. A téli hidegben ez nem csak a mínuszok és a nedvesség ellen nyújt védelmet, de gondoskodik a boka megfelelő tartásáról is.

A lábak számára biztosított meleg nélkülözhetetlen akkor, ha nedves, havas szakaszokon vezet végig utunk. Az Asics márka kedvelői szerint nem csak a kiváló minőségű cipő a lényeges, hanem a hozzá választott zokni is. Fontos, hogy természetes alapanyagból készüljön, mely felszívja az izzadságot és így gondoskodik a lábak egészségéről, valamint a megfázás megelőzéséről.

Öltözz melegen, de ne vidd túlzásba!

Nem csak a cipőre, de a ruházatra is érdemes figyelmet fordítani. Vannak kifejezetten olyan alapdarabok, melyek jól jönnek a kinti futás mellé. A legfontosabb követelmény ezekkel kapcsolatban az, hogy elvezessék az izzadságot, felszívják azt, és így a megfázásnak esélye se legyen. Már tíz fok alatt is érdemes rétegesen öltözni, sőt, a mínuszok idején a sál és a sapka sem hiányozhatnak.

Amikor útnak indulunk, nem baj, ha kicsit fázunk és hűvösnek érezzük a levegőt, ugyanis az aktív testmozgás hatására úgyis kimelegedünk majd és másként érzékeljük a hőmérsékletet. Alapvetően azonban érdemes betartani a réteges öltözködés szabályait. Míg 0 és mínusz 10 fok között sokan kimerészkednek és élvezik a friss levegőn mozgás előnyeit, addig mínusz 10 fok alatt már inkább célszerű a mozgást fedett helyszínen megoldani.

Uszoda és konditerem

Ha túl hidegnek éreznénk a kinti hőmérsékletet, és nem lenne meg az a jól ismert, komfortos érzet futás mellé, akkor időszakosan bátran választhatjuk a konditermek kínálta lehetőségeket. A téli hónapokban is érdemes az úszás mellett dönteni, mely a futáshoz hasonlóan szintén átmozgatja az egész testet.

Amint azonban a hőmérséklet már kellemesebbnek bizonyul, nem érdemes kihagyni a szabadban történő futást. Ha most kezdenénk neki ennek a sportnak, vagy nagyobb súlyfelesleggel rendelkezünk, akkor érdemes eleinte a tempós sétát kocogással kombinálni. Az Asics tapasztalatai szerint már néhány hónap alatt eljuthatunk arra a szintre, amikor a kemény intervall futás sem okozhat majd problémát.

Programajánló

«
26. 2019. június
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
1.
jún.
2.
jún.
3.
jún.
4.
jún.
5.
jún.
6.
jún.
7.
jún.
8.
jún.
9.
jún.
10.
jún.
11.
jún.
12.
jún.
13.
jún.
14.
jún.
15.
jún.
16.
jún.
17.
jún.
18.
jún.
19.
jún.
20.
jún.
21.
jún.
22.
jún.
23.
jún.
24.
jún.
25.
jún.
26.
jún.
27.
jún.
28.
jún.
29.
jún.
30.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu