Autó hírek

FORD MOTORCRAFT 5+: csak jól járhat vele

FORD MOTORCRAFT 5+: csak jól járhat vele
A Ford Motorcraft 5+ egy olyan szervizszolgáltatás, melyre teljes mértékben rábízhatja az autó karbantartását, legyen szó akár a rendszeres tennivalókról vagy egy esetleges meghibásodásról.
Mi az a Motorcraft 5+?

A Ford gondol az idősebb modelljeire is, ezért kitalálta a Motorcraft 5+ szolgáltatását, mely, mint nevéből is kiderül, az 5 évnél idősebb Ford személy- és haszongépjárművek karbantartását oldja meg egyszerű és költséghatékony módon. A szerviz leggyakrabban használt szolgáltatása olyan, mint egy éves orvosi ellenőrzés. Kicserélik az olajat, a szűrőket, illetve átnézik a jármű egyéb részeit is, a jelenlegi hibák, illetve a jövőben megjelenő hibalehetőségek jeleit kutatva.
Az esetlegesen fellelt plusz hibákat is természetesen meg tudják javítani, számos kedvezményes árú karbantartási és javítási szervizcsomag elérhető, attól függően, hogy mi is a probléma – írja a fordszabo.hu


Mennyibe kerül egy szerviz?

A fő szervizszolgáltatás ugyan egységáron elérhető, a további műveletek típusonként változhatnak. A Ford Mondeo egy sok helyen előforduló kedvelt modell, így ennek az árait vizsgáltuk meg.

Ha egy 5 évnél idősebb Ford Mondeo-t a MotorCraft 5+ szervizbe viszem a szokásos éves olajcserére, jó néhány extra dolgot is kapok. A 19 pontos biztonsági ellenőrzés során a szervizes lényegében átvizsgálja az autót, és segít abban mire is kell majd figyelni az elkövetkezendő időszakban az autóval kapcsolatban.
A biztonsági ellenőrzések során minden olyan tényezőt végignéznek, ami a vezetést befolyásolni képes.

A mérőműszerek, figyelmeztető jelzések ellenőrzése a forgalomban való részvétel elengedhetetlen kellékei. Ezeknek egy részét ugyan mi magunk is el tudjuk, sőt el kell végeznünk időnként, azonban a szakértői szem sok esetben megláthat olyan hibákat, amelyek a laikus figyelmét elkerülhetik. Az olyan ellenőrzések, mint a kuplung, a fékrendszerek, a sebességváltó, vagy az alváz vizsgálatára pedig sok esetben otthoni körülmények között nincs lehetőség. Szerencsére a Motorcraft 5+ szerviz a motorolaj csere előtt, közben, és után is figyelemmel kíséri a járművet.

Mint említettem, ez az alap szervizszolgáltatás, mely személyautók esetében 23.900 F, már a munkadíjat és az alapanyagok árát is fedezi. Ritkán fordul elő azonban, főként idősebb járművek esetében hogy egy egyszerű szerviz elegendő. A motor különböző részei, a klíma, de rosszabb esetben a vezérműszíj vagy a generátor is tönkremehet.

Az ilyen jellegű extra feladatok költségei változóak: egy egyszerű klímatisztítást például megúszhatunk 3-4000 Ft-ból is, de az olyan problémák, mint a vezérműszíj cseréje jóval nagyobb munkát igényel, illetve itt a cserealkatrész is nagyobb összeggel bír. Szerencsére a MotorCraft5+ webshopjának információinak hála, ez is könnyen tervezhetővé válik, hiszen ezekre is fix árú szervizcsomagok állnak rendelkezésre.
A Ford MotorCraft 5+ szerviz tehát igazán megéri az árát, és ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy valódi szakemberek kezei közé kerül az autónk.

Programajánló

«
04. 2020. augusztus
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
1.
aug.
2.
aug.
3.
aug.
4.
aug.
5.
aug.
6.
aug.
7.
aug.
8.
aug.
9.
aug.
10.
aug.
11.
aug.
12.
aug.
13.
aug.
14.
aug.
15.
aug.
16.
aug.
17.
aug.
18.
aug.
19.
aug.
20.
aug.
21.
aug.
22.
aug.
23.
aug.
24.
aug.
25.
aug.
26.
aug.
27.
aug.
28.
aug.
29.
aug.
30.
aug.
31.
sze.
01.
sze.
02.
sze.
03.
sze.
04.
sze.
05.
sze.
06.

Partnereink


 
 
 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu